Service

Onderhoud en herstellingen in eigen atelier

Wat kunnen we voor je betekenen?

VEeLO draait om meer dan het verkopen van elektrische fietsen en toebehoren alleen. Indien je een fiets bij ons aankoopt, verwacht je logischerwijze ook naservice. Onderhoud, garantie en herstellingen voeren we uit in ons eigen atelier.

Onderhoud

Voor het (jaarlijkse) onderhoud aan je fiets bent je steeds welkom bij ons. Wij checken alle bouten, richten het wiel, spannen en smeren de ketting, onderhouden de remmen, updaten het ondersteuningssysteem, enzovoort. Kortom, de hele fiets wordt nagekeken. Preventief onderhoud is zeer belangrijk om plotse kosten te vermijden alsook ten alle tijden veilig te kunnen fietsen.

Bovendien geven wij iedere klant die bij ons een elektrische fiets aankoopt een gratis nazicht tot en met de eerste 500 km.

Herstellingen

Wij helpen je snel en deskundig met al je fietsproblemen: lekke banden, een nieuwe remkabel, ketting en tandwielen vervangen, enzovoort. Onze klanten zijn voor allerhande reparaties steeds welkom in ons atelier.

Als erkend Bosch servicepunt, zijn we ook steeds up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast laten we ons ook geregeld bijscholen, zodanig dat we onze klanten met steeds kunnen bijstaan.


Maak hier je afspraak:

Voor onderhoud en herstellingen werken we op afspraak. Zo kunnen we zelf een overzicht bewaren én moet je de fiets niet te lang missen.

Op de dag van afspraak, brengt je de fiets tussen 9u30-10u45 binnen. Je fiets zal dan (behoudens uitzonderlijke gevallen) in de namiddag klaar zijn.

Ons atelier is eenvoudig te bereiken via de achterzijde van onze winkel, rechts van het gebouw is een doorgang met toegang tot de werkplek.

 


Omschrijf het probleem of noodzakelijke herstelling

Geef (minstens 1 en maximum 3) datums van voorkeur
Op de dag van afspraak, brengt je de fiets tussen 9u30-10u45 binnen. Je fiets zal dan (behoudens uitzonderlijke gevallen) in de namiddag klaar zijn. Werken kunnen dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag ingepland worden.


Servicefiets


VEeLO stelt haar klanten een servicefiets beschikbaar voor de duur van de reparatie voor fietsen die onder garantie vallen.

Verzekering

Bij VEeLO kan je jouw aangekochte fiets ook verzekeren. Wij werken samen met ENRA verzekeringen, een betrouwbare partner met een snelle, ongecompliceerde service tegen concurrerende tarieven. De verzekering kan rechtstreeks bij ons in de winkel worden afgesloten.

Steeds welkom in onze showroom voor meer info. 

 

Veelo Enra logo

Pechverhelping

Je weet nooit wat er onderweg allemaal kan gebeuren. Sluit bij VEeLO een fietsbijstand af en je bent snel weer geholpen! Wij werken samen met VAB-Fietsbijstand en Touring Pechverhelping.

We vertellen er graag alles over in onze showroom.

Veelo Touring logo Veelo VAB logo

Uitgebreide garantie

Al onze fietsen hebben standaard twee jaar (wettelijke) garantie. Wens je dit te verlengen? Bij VEeLO kan je extra jaren garantie bijkopen bij E-BikeGarantie by CarGarantie.

Zij bieden een verlenging van de fabrieksgarantie tot maximaal vijf jaar, met een uitgebreide bescherming tegen reparatiekosten in deze periode. Niet alleen reserveonderdelen, maar ook de reparatiekosten (arbeidskosten) maken deel uit van de verzekering.

Vraag ons advies.

 

Veelo garantie logo