Elektrische compactfietsen

Klein in formaat, groots in prestaties

Onder elektrische compactfietsen verstaan we zowel elektrische vouwfietsen (plooibaar kader) als elektrische minifietsen (vast kader).
Deze fietsen bieden dezelfde uitrusting als gewone elektrische stadsfietsen, maar in een compactere vorm. Ze fietsen weliswaar wendbaarder en zijn makkelijker op te bergen. Verstelbare stuur- en zadelpennen maken ze geschikt voor de gehele familie.

Victoria

Het Duitse kwaliteitsmerk Victoria biedt elektrische vouwfietsen aan onder de noemer eFolding.

Alle fietsen zijn uitgerust met Bosch middenmotor, Shimano Nexus binnenversnelling en schijfremmen; kortom alles wat je verwacht op een gewone e-bike. Dit alles wordt gegoten in een mooi en stevig frame. 

Swyff

Swyff biedt als Belgisch fietsmerk een reeks elektrische vouwfietsen aan zeer scherpe prijzen. De Minimax i7 biedt een Bafang achterwielmotor, geïntegreerde 500Wh batterij, schijfremmen en een verende voorvork in een kleurrijk en compact frame. Er komt ook een model met middenmotor.

Veelo Elektrische compactfietsen 1

Riese & Müller

Ook Riese & Müller heeft een elektrische minifiets (niet vouwbaar) op de markt. De Tinker is compact maar boordevol de laatste technologie. Riemaandrijving, krachtige Bosch Performance motor, Enviolo traploos versnellingssysteem en diagonaal verende zadelpen maken deze fiets een comfortabele citycruiser.

Voordelen...

Een elektrische compactfiets is ideaal voor woon-werkverkeer met bus of trein (ze zijn namelijk gratis mee te nemen), voor in de camper op vakantie of simpelweg als familiefiets.

De vouwfietsen zijn namelijk  in een handomdraai klein opgevouwen. Ze zijn makkelijk opbergbaar en nemen zodanig niet veel plaats in.

Bovendien is het door de verstelbare stuurkolom en zadelpen geen enkel probleem om ze aan verschillende lichaamsmaten aan te passen, zodat hij ook flexibel kan worden gebruikt door het hele gezin.

 

Merken voor elektrische compactfietsen

 
 
Des te meer keuze, des te moeilijker. 
Wees daarom steeds welkom voor vrijblijvend advies en een gratis testrit!