Fietsen

(Her)ontdek het plezier van fietsen

Veelo Fietsen 1

Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen bieden het comfort, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van gewone stadsfietsen maar dan met elektrische ondersteuning.

Ontdek onze Elektrische stadsfietsen
Veelo Fietsen 2

Speed pedelecs

Speed pedelecs (lees: elektrische fietsen die ondersteunen tot 45 km/h) zitten al enkele jaren duidelijk in de lift. Ze zijn zelfs uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor de auto. 

Ontdek onze Speed pedelecs
Veelo Fietsen 3

Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen (ook wel e-cargo-bikes genoemd) worden vandaag gebruikt voor tal van toepassingen: kinderen naar school brengen, gaan winkelen, pakketjes rondbrengen enzovoort. 

Ontdek onze Elektrische bakfietsen
Veelo Fietsen 4

Elektrische compactfietsen

Onder elektrische compactfietsen verstaan we zowel elektrische vouwfietsen (plooibaar kader) als elektrische minifietsen (vast kader). Deze fietsen bieden dezelfde uitrusting als gewone elektrische stadsfietsen, maar in een compactere vorm. 

Ontdek onze Elektrische compactfietsen
Veelo Fietsen 5

Elektrische offroad fietsen

Elektrisch fietsen gebeurt niet langer enkel onroad, maar ook offroad. Elektrische mountainbikes en hybride e-bikes zijn perfect uitgerust om het bos in te trekken of een zandpad te trotseren. 

Ontdek onze Elektrische offroad fietsen
Veelo Fietsen 6

Stockdeals

Ontdek hier onze verschillende stockdeals. Deze fietsen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Ontdek onze Stockdeals

Riese & Müller

E-bikes en speed pedelecs van de hoogste kwaliteit.

Dit Duitse fietsenmerk biedt u e-bikes en e-cargo-bikes van de hoogste kwaliteit, met innovatieve technologie en een uniek design.

VE(e)LO’s in de kijker

De laatste ontwikkelingen, promo’s en zoveel meer... Ontdek ze in de winkel voor het te laat is!

Ga naar alle stockdeals
Veelo Fietsen 1
MTB Cycletech Code Lady 45

Zwitserse speed pedelec (45km/h) met Neodrives achterwielmotor, Pinion trapasversnelling & riemaandrijving (48) / NIEUWE FIETS

Oudeprijs: € 6.549,80 Nieuwe prijs: € 4.999,00

Hoe kies ik mijn elektrische fiets?


Wij loodsen je graag doorheen ons ruime aanbod naar jouw droomfiets. Want des te meer keuze, des te moeilijker.

Hier zijn alvast enkele aandachtspunten bij de aankoop van je e-bike


Merken 

Kwaliteit en diversiteit staan centraal in ons aanbod. Voor iedere klant willen we een gepaste fiets bieden. Daarom werken we ook met meerdere fietsmerken samen.
Ieder e-bike merk heeft zijn kenmerken en troeven. We zetten ze voor je op een rijtje.

Motor

Qua motorisatie werken we exclusief met middenmotor en met het Bosch ondersteuningssysteem, op enkele uitzonderingen na. Bosch is marktleider in het segment én een zeer betrouwbaar systeem. 
Bosch motoren komen er in verschillende uitvoeringen. Hoeveelheid kracht (vermogen en koppel) onderscheidt de ene van de andere. 

> Bosch Active Line (40Nm)
> Bosch Active Line Plus (50Nm)
> Bosch Performance Line (65Nm)
> Bosch Performance Line Speed (85Nm)
> Bosch Performance Line CX (85Nm)
> Bosch Cargo Line (85Nm)
> Bosch Cargo Line Speed (85Nm)

Naast Bosch bieden we ook nog fietsen met motoren van Neodrives aan.

Deze achterwielmotoren zorgen op een speed pedelec voor een reële snelheid van 45 km/h, ongeacht de omstandigheden.

Batterij

Naast te weten hoeveel ondersteuning je nodig hebt, is het aantal kilometers dat je kan fietsen ook van belang. Accu’s verschillen in inhoud én vorm. 

Bosch biedt batterijen van 300Wh, 400Wh, 500Wh, 625Wh en 750Wh. Bepaalde modellen werken zelfs met twee accu’s, tot 1250Wh. Hoe groter de accu-inhoud, des te verder je kan gaan op één batterij.

Accu’s worden niet enkel meer in de pakdrager geplaatst, maar ook geïntegreerd in het kader. Naast een mooier design, biedt een geïntegreerde accu ook een stevigere en stabielere fietservaring.

Afwerking

Versnelling

Een belangrijke factor in de uiteindelijke fietservaring, is je keuze in versnellingssysteem. Er zijn drie categorieën in versnellingssystemen: derailleur (buitenversnelling), naaf (binnenversnelling) en trapasversnelling.
    > Derailleur
                    Groot bereik / licht / enkel kettingaandrijving 
    > Naafversnelling
            Shimano Nexus 
                    Onderhoudsvrij / optioneel riemaandrijving / simpel
            Enviolo & Enviolo AutomatiQ
                    Traploos / onderhoudsvrij / optioneel riemaandrijving /  altijd schakelen
            Rohloff
                    Onderhoudsvrij / elektronisch / groot bereik
    > Trapasversnelling
             Pinion    
                    Onderhoudsvrij / combineerbaar achterwielmotor / altijd schakelen 

 

Aandrijving

Naast de klassieke ketting wordt meer en meer geopteerd voor riemaandrijving. Voordelen van de riemaandrijving zijn: duurzaam (gaat tot 30.000 km mee) en onderhoudsvriendelijk (geen smeermiddel nodig). Een nadeel echter is de meerprijs. Qua rijervaring zijn ketting en riem identiek.

Display 

E-bikes met Bosch ondersteuning zijn verkrijgbaar in verschillende displays. Qua fietsen is er geen verschil. Duurdere displays hebben enkel meer functionaliteiten zoals navigatie, touchscreen, etc.
    > Purion
            Minimalistisch / niet wegneembaar / beperkte info
    > Intuvia 
            Groter scherm / wegneembaar / standaard info
    > Kiox
            Magnetisch kleurendisplay / beperkte navigatie info / ruime info 
    > Nyon
            Breed kleurendisplay / volledige navigatie / ruimste info / touchscreen


FAQ's over elektrische fietsen

Je actieradius is voornamelijk afhankelijk van de accu inhoud. Bij e-bikes heb je steeds de mogelijkheid tussen verschillende accu's. Bosch accu's zijn er in 300, 400, 500, 625 of 750Wh accu inhoud. Bepaalde modellen zijn uitgerust met 2 accu's, voor een  gecombineerd vermogen van 1250Wh. Hoe groter de inhoud, hoe meer kilometers je kan doen met één laadbeurt. Gebruik zeker de Bosch Actieradius Calculator (zie hierboven) om je concrete bereik uit te rekenen! Andere factoren die je rijkwijdte beïnvloeden zijn: keuze motor (sterkere motor verbruikt meer), weersomstandigheden en lichaams- en bagagegewicht. 

De keuze tussen een e-bike die tot 25km/h of 45km/h ondersteunt, is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Wens je rustig rond te touren of door de stad te fietsen? Dan is de keuze simpel: 25km/h. Een 45km/h e-bike (speed pedelec) kan echter interessant zijn voor degenen die net wat sneller wensen te gaan of voor woon-werkverkeer. Voor eens speed pedelec moet je wel steeds een helm dragen, nummerplaat aanvragen en beschikken over een rijbewijs A of B. (PS: een speed pedelec kan tot 45km/h ondersteunen maar je kan perfect 30-35km/h trappen, je bepaalt zelf hoe snel je gaat.)

Bij VEeLO verkopen we enkel fietsen met middenmotor (op enkele speed pedelecs na) en dat is een bewuste keuze. Een middenmotor helpt je immers fietsen. De motor biedt meer kracht in je benen op een natuurlijke wijze, namelijk door meer kracht op je pedalen. Een voorwielmotor trekt je daarintegen vooruit, een achterwielmotor duwt je vooruit. Een middenmotor is ook veiliger, het gaat slechts ondersteuning bieden indien én je wielen bewegen én je effectief trapt. Zo ga je nooit ongewenst vooruitschieten. Een voor- of achterwielmotor daarintegen schiet meteen vooruit bij de kleinste beweging van je voor- of achterwiel.

Helaas, je moet weldegelijk nog zelf trappen bij een e-bike. De elektrische motor bied je echter extra kracht in je benen waardoor je veel vlotter fietst. De ondersteuning is ook veilig. Door twee sensoren te gebruiken, een in de motor en een op het achterwiel, activeert de motor enkel wanneer je zelf trapt én vooruit gaat. De sensor in de motor registreert ook hoe veel kracht je zelf levert en gaat navenant zelf ondersteuning bijgeven. Er zijn ook steeds meerdere ondersteuningsstanden: Eco (energiebesparend), Tour (rustig fietsen), Sport (vlotter fietsen) & Turbo (volle kracht). 

Onze merken

Met zorg geselecteerd...